skule.sormo.no

ORG NR 885 947 522

Webdesign

I dag kan utformingen av en hjemmeside eller et forum lages med gode hjelpemidler (Content Management Software (CMS)). Vi bruker Aristeer som et viktig hjelpemiddel både til Joomla, WordPress og Moodle. Hovedverktøyet er Joomla med blant annet  tilleggsmodulene K2, Community Builder, og Eshop.
I tillegg til bruk av CMS-programvare kan vi også legge inn bakgrunnsvideo med transparent visning av video i tekstblokkene.
Vanligvis brukes MySQL/MariaDB på CentOS-server for å lagre materialet i forumene. Vi har også erfaring med bruk av Citrix server  som administrerer flere virtuelle servere på samme fysiske server. Vi drifter våre egne servere.

Joomla er et type forum som dekker krav ut over det som finnes i en vanlig blogg. Her er det mulig å installere ulike funksjoner som dekker interaktive funksjoner for databehandling for en virksomhet. Det finnes et stort utvalgt moduler som dekker behov for auksjoner, netthandel, bilde- og videopresentasjoner, m.m. Dette forumet er laget med Joomla og tilleggsmodulene K2, Community Builder (CB), Kunena, Form Maker og eShop. Vi bruker også Aristeer i designarbeidet. Se instruksvideo for installasjon av komponent i Joombla
Vi kan bidra med å utvikle Joomla-websider for andre. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

WordPress er et utmerket verktøy til blogger. WordPress er enklere og bruke og administrere enn Joombla. Terskelen er lavere. Mange kjenner allerede til de ulike funksjonenene en blogg har. Det tar derfor kort tid å komme i gang med en blogg med WordPress. Se introduksjonsvideo for å komme igang med WordPress 

Eksempler på drifitng av websider:  LiFT    U:turn   Websidetips