skule.sormo.no

ORG NR 885 947 522

Komponenter

Wifi (skjold) nettverkskort med ESP8266MOD

Dette adapteret har en ESP8266-modul for WiFi kommunikasjon. Men det er dårlig dokumentert. Her er det hentet en dokumentasjon som er oversatt til norsk ved hjelp av Google Translate.

 

Info om adapteret    og her 

 

ESP8266 kan flashprogrammeres ved å søke og installere  NodeMCU 1.0 (ESP-12E Modile) i Skisse/Inkluder bibliotek/Administrer bibliotek..'  (Sketch/Include Library/Manage Libraries..) og søke  'NodeMCU 1.0 (ESP-12E Modile)' som installeres.  Programmering skjer via et FTDI adapter som kobles til portrekken på siden av adapteret og ikke via Arduinokortet. 

AT-kommandoer for konfigurasjon  Eksempler

 

 
 
 
 
english version:  Vekkelse og bruke Arduino ESP8266 Wifi Shield Versjon 1.0 av Wang Tongzi  👽    For et år siden kjøpte jeg et nettverkskort med ESP8266MOD som sier " Arduino ESP8266 Wifi Shield Versjon 1.0 av Wang Tongzi " ikke har noen dokumentasjon nå fant jeg en artikkel kalt noe  ESP8266 WangTongze Shield Arduino Uno , men amvazut som er på salg, og det er godt å vite noe om det.

 
   Fordi det har Rx-Tx pinnene er koblet direkte til platene til en Arduino Uno, brukte Arduino Mega bord bøye 2 pinner som jeg koblet til Rx2, Tx2.
   Anvendelse er som vist i figuren under (ben 1 og 2 i den hevede posisjon Rx og Tx tapp som går i inngrep ved hjelp av logisk grensesnitt 3.3V / 5V, og 3 og 4 nedenfor, som kopler ut programmerings pins)
   Hvordan skrive om firmware (som gjør ham kjenne kommandoene, en slags bios og minimum ditt operativsystem) den er enkel og lett kan gå inn i det, slette det som var der, som jeg gjorde :)) dvs. ben 1 og 2 ned frakopling av pinnene kommunikasjon Rx-Tx, og 3 og 4 opp forbindelses ESP i plan programmering, så trykker på knappen RST-ESP (den ideen, kan pinnene 1 og 2 også være i toppstilling, når du skal slette det som er skrevet på det):
 
   Hvis jeg ved et uhell slettet firmware-modul den ikke reagerer på noe, ikke erkjenner kommandoer, slik at du virkelig sette en firmware nå, og det er slik det er presentert i artikkelen  ESP8266: Omprogrammer Dance!  for en klassisk ESP8266:
   Shiller går inn i programmeringsmodus ved å bytte SW3-bryteren til toppposisjon (DFU), og SW4 skal slå på en rød ledning på brettet.
   For det første, last ned esp8266_flasher.exe- programmet   og bin-filen .
   Koble en USB FTDI grensesnitt med 3.3V logisk nivå sidebolter tilgjengelige som i ovennevnte skjema (Tx og Rx og Tx Rx GND, nettverkskort wifi igjen på Arduino Mega Power, eller programmeringsfeil kan vises på grunn av ESPs telt.
   Bytt bryteren til den anbefalte programmeringsposisjonen
og trykk på ESP-RST-knappen ...
   ESP8266_flasher-programmet åpnes:
 
   Ser etter porten tildelt USB-FTDI-grensesnittet, i dette tilfellet er COM7
 
   Endre COM1 i COM7
   Laster bin-fil (BIN-knapp)
   Trykk på ESP lastknappen (DOWNLOAD-knappen)
og vent på at meldingen er ferdig (som en ide, vises 99% melding som du ikke kan forlate programmeringsmodusen ...
   Bryterbryter i arbeidsstilling, normal drift:
   Arduino IDE-programmet åpnes og ESP8266_mega_serialtest.ino skisserer belastninger,  bare endrer overføringshastigheten fra 9600 til 115200bps.
   Seriell overvåkingsskjermen åpnes og endres slik at vi kan se hva vi sender og hva vi mottar, korrigerer hastigheten til 115 200 bps:
og skrive grunnleggende kommandoer for å se hvordan de reagerer i dette tilfellet er ved første comnda og må fremstå respons OK så gi AT + RST myk omstart og vise informasjon om minne, hastighet, firmware ...
   En tilbakestilling er gitt på brettet:
Sjekk hvilken måte å jobbe med AT + CWMODE kommandoen? og finner ut at e 2, som er serveren netto (AP-modus), gå i januar for en kunde (eller 3 som er en klient-server) med kommandoen AT + CWMODE = 1 og deretter se etter nettverk WiFi-sone med AT + CWLAP, deretter Logg hus med AT + CWJAP = "nettverk", "passord" og etter å ha mottatt bekreftelse OK ser tildelt IP router wifi, med AT + CIFSR og finne 192.168.2.202.
   Nå er vi sikre på at vi kan bruke wifi nettverkskortet som en ny ...
   Ok, jeg gjorde 2 filmer med det jeg forklarte tidligere:
 
   
 
   Cupland wifi nettverkskort til en Arduino Mega kan gjøre forskjellige prosjekter, som jeg testet for et år siden:
 
 
 
 
 
 
 
referanser:
5) Firmware:  Firmware For ESP8266