skule.sormo.no

ORG NR 885 947 522

Arduinoprosjekter

Arduinoprosjekter

Å jobbe med prosjekter med Arduino-kontrollere er å gå inn i en spennende, kreavtiv verden. Arduino består av et enormt nettsamfunn der ulike prosjekter legges ut og kankopieres fritt for andre brukere . DIY-prosjekter (Do It Yourself) kjennertegner dette samfunnet. Det er utrolig mye rart som legges ut, fra de helt enkle programskisser til det mest sammensatte systemer som brukes for eksempel i droner eller 3D-printere. Her er det lagt ut noen prosjekter som er utført i dette forumet.

 

Analog kjøretøykontroll med mobiltelefon

Dette prosjektet bruker mobiltelefonappen Control Joystick for å styre et kjøretøy med variabel fart og svingradius. I tillegg har den et utvalg av muligheter for styring av andre funksjoner og for å lese variable fra kjøretøyet som sendes tilbake til telefonappen.

 

https://sites.google.com/site/bluetoothrccar/home/6-Joystick-Control

 

Styring av kjøretøy med faste drivhjul

Denne Arduino-skissen leser to RC-kanaler og styrer fart og sving på kjøretøy med faste drivmotorer, enten en eller to på hver side. Kjøretøyet svinger når det er ulik hastighet på de to sidene av kjøretøyet. 

Med appen 'Control Jpystick' på Android-telefonen er det muligå bruke blueooth til å kommunisere med kjøretøyet 

 

Underkategorier

  Denne modellbåten av en amerikansk Arleigh Burk class destroyer ern en skalmodell i målestokk 1:87 (HO) Den er 1.87 meter lang og drives av to sykronmotorer  på propellene. Hovedkontrollen er en Arduino DUE mikrokontroller, lastet opp med et Free-RTOS-basert multitask-system. Sensorene  og styringsenhentene er koblet til et CAN-nettverk for kommunikasjon med hovedkontrolleren. Kommunikasjon ser med RF, RC, WiFi, Bluetooth og LoRa protokoller til base og dronerepeatere som fungerer som en simulert geostasjonær sattelitt for kommunikasjon med båten. Den har en områdesscanner som scanner nærområdet opp til 40 meter. Sensorene måler temperatur, trykk, fuktighet (relativ partialtrykk for vann), en rekke gasser (CO2, O2, O3, CO, metan og en rekke andre hydrokarbongasser) 

 

 

 

 

 

Logg inn