Noen av disse kursene har praktiske øvelser som krever utstyr og komponenter. Det kan du få kjøpt her. Andre er mer teoretiske. 

Målet med disse kursene er å vinne diplomer, kursbevis og sertifikater som du kan bruke i din CV. Når du skal søke stillinger er det en fordel å ha dokumentasjon av hva du kan. 

Noen av kursene krever kursavgift.

Arduino/Genuino  er kretskort med en mikrokontroller. Det kan programmeres til å kontrollere ulike styringsenheter basert på kommunikasjon med ytre enheter og tilkoblede sensorer. Kortet finnes i en rekke versjoner for å dekke ulike behov. 

Fullført kurs gir kursdiplom. Du må være registrert bruker for å ta dette kurset

32-bit microcontroller med WiFi. En ny generasjon mikrokontrollere

ESP-32 er en ny generasjon mikrokontrollere, produsert av det kinesiske selskapet Espressif Systems. De er en chipmaker, og ESP-32 kan enten brukes som et stand-alone-system eller som et slavesystem til andre mikrokontrollere der bluetooth BLE og WiFi hånteres via SPI, SDIO, I2C eller UART tilkobling.

Som stand-alone-unit er dette en  32-bit tokjerne-mikrokontroller, som svinger på enten 160 eller 240 MHz , har så godt som alle serielle kommuikasjonsprotokoller, inkludert CAN, IR, touch sensor, 18 analoge innganger, 2 analoge utganger, 3xUAR, 4xSPI,PWM, osv. Den har også energikontroll og spesielle sikkerhetsfunksjoner innebygd og er over 100 ganger raskere enn Arduino .UNO. Dessuten har denne mikrokontrolleren muligheten for å oppdatere programskissene mens de er i drift ved hjelp av de to uavhengie prosessorkjernene den har.


Kurset er under utvikling og er ikke tilgjengelig foreløpig.

Semtech innovation har introdusert LoRa - Long Range RF low power kommunikasjonsprotokoll som kan kommunisere i nettverk  i flere kilometer.

 Enkelte installasjoner av LoRa kan kommunisere opp til 40 km. Protokollen forventes å anvendes blant annet i biler som kommuniserer i trafikkmiljøet på veiene. Den vil også få anvendelse i hjem der enheter kommuniserer med nettverk (The Things Network), både lokalt og globalt. I Europa brukes frekvensen 868MHz til dette, i USA 900MHz mens 433MHz brukes i Asia. The Things Network er et community-nettverk der du kan koble din egen LoRa gateway gratis til Internett uten å bruke 3G/4G eller WiFi. 

Idette kurset vises YouTube-sekvenser som gir en innføring i FreeRTOS. Dette er et multitask-system for mikrokontrollere. Etter hver sekvens stilles kontrollspørsmål. Der kan du få poeng for riktige svar. Fullført kurs gir et kursdiplom som kursutmerkelse. 

Dette kurset gir en gjennomgang av bruk av programtråder i pascallprogrammer. 

Kurset er under utvikling. Det er rettet mot innvandrere med tilknytning til KIA.

English

Vi planlegger film, skriver manus og dreiebok, tar opp og redigerer film. Det er en fordel om du kan ta med din egen PC som kan brukes på kurset.

Kurset arrangeres etter avtale.

Wanhao Dubicator 4 er  en 3D-printer med to dyser. Det betyr at den ene dysen kan bygge stillas for utskrift av den andre dysen som bygger objekter